Dilated

Kisebb szünet után a Dilated új basszusgitárosukkal nem csak a Lucerna Music Bar-t kívánják porba dönteni.

Rövid szünet után a DILATED banda ismét szót kér. Az együttes sorait Prokop, az új basszusgitáros erősíti, és nem egésze egy év elteltével a CheckPoint és az Enter Parta együttesekkel a hátuk mögött 2013. 03. 26-án a Lucerna Music Bar-ban kezdve ismét megsemmisítő támadást indítanak a prágai zenei klubok ellen./p>

Ezzel egyidejűleg a srácok saját rock fesztivállal, az UNHO Festtel is készülnek (a rendezvény időpontja és helyszíne 2013. 03. 23. Unhošť – Prága és Kladno között), majd áprilisban felveszik a „Druhá tvář“ (Második arc) néven készülő új lemez első számát. A lemez többi száma 2013. őszén várható.

Még mielőtt a lemez elkészülne, számos nyári fesztiválon találkozhatunk a fiúkkal (lásd a www.dilated.cz oldalt), például itt: Český hrady, Basinfire Fest, Mezi Ploty, Staropramen rock fest és számos egyéb.

Újdonság az egész "5.hřích" (Ötödik bűn) c. bemutatkozó lemezük free downloadja, amelyet a srácok akkor tettek széles körben szabadon elérhetővé, amikor az eredeti CD-k zömét a rajongóik már megvásárolták. Link a letöltésre itt: www.bandzone.cz/dilated

BIOGRÁFIA

A DILATED 2008/2009 fordulóján jött létre, amikor is az eredeti (2003-as alapítású) DDT banda Kosák, Kléňa és Lucinka triója úgy döntött, hogy folytatja a metál, grunge és más stílusjegyeket is magán viselő saját régi-új hardrock zene szerzését.

A DILATED nem sorolható egyértelműen egyetlen kategóriába sem, és ők maguk sem szeretik kategóriák szerint besorolni magukat, mivel a zenéjük nem ismer határokat. Az eredeti hármas óriási szerencsével sikerült több olyan kitűnő zenésszel bővíteni, akik ugyanúgy, mint Kleňa, Kosák és Lucie változásra vágytak. Ilyen volt például az elsőként érkező Ondra, majd Kryšpín (gitár, basszusgitár). Elég volt néhány közös próba, és az ötös fogat máris a hangsebességnél is gyorsabban összeszokott, és a fintorok, mosolyok, üvöltözések és más oly jól ismert zenei megnyilvánulás alapján azonnal láthatóvá vált, hogy minden úgy megy, ahogyan kell, és a forma kezd megtelni tartalommal. Egy hónapon belül a DILATED koncertezni kezdett, és a hazai rock rajongótáborának régi és új tagjai rövidesen tudatosították, hogy valami új és minőségi van születendőfélben. 2009 nyarán az együttes elkészítette új Demo CD-jét, amelyen a „Hra s osudem“ (Sorsjáték) c. szám i szerepelt, ehhez 2010 tavaszán videoklip készült.

Fontos időszaknak bizonyult 2011 márciusa, amikor is a DILATED Petr Slezákkal együttműködve elkészítette a CITRON stúdióban bemutatkozó albumát, amelyet ezt követően számos klubban és fesztiválon igyekezett bemutatni, együtt játszva a cseh rockzene csúcsbandáival.
2012 februárjában sajnálatos módon egy búcsúkoncertet követően az együttesből kiválik az alapító tag Kléňa. E döntés következtében 2012 februárjában új tag, éspedig Jakub Dolejš felvételére kerül sor. És a tavaszi WOHNOUTama koncertturnén egyből megtartottuk a keresztelőt is. A számos nyári fesztivál közötti kevéske szabad időben még sikerült Stránov kastélyban Tomáš Štěrba közreműködésével elkészíteni a „Než Dohoří“ (Mielőtt még kialszik) c. dal videoklipjét. 2012 őszén elbúcsúzik tőlünk Kryšpín, aki októberben lép fel velünk utoljára közösen.
Kisebb szünet és az új basszusgitáros keresését követően februárban a banda egy fenomenális basszusgitárossal - Prokop Saidllal gazdagabb. Három közös próba után ismét koncertezünk.

Az "5. hřích" (Ötödik bűn) c. album felvétele óta 2 év telt el, így ismét legfőbb ideje bevetni magunkat a stúdióba. Áprilisban felvesszük az első dalt, és a lemezen szereplő többi dal ősszel várható! Addig is viszlát a csehországi nyári fesztiválokon!…

promo-1
1
2

5
3
promo-2

4
6
9

13
15
16

promo-3
17
18


Diszkográfia:

2011 - 5. Hřích
2009 - Promo 2009

Web link
Facebook link
YouTube link
Bandzone link


Partnerek

A Buxton folyamatosan bővíti az együttműködést Csehországban és külföldön is a különböző együttesekkel és projektekkel.
Téged is érdekelne-jelentkezz…

Bővebb információk …
  • Dilated